31 March 2011

-jgn lah asyik nak salahkan kerajaan-

salam..
Artikel aku kali ni nak ckp pasal keadaan politik sekarang ni..
Kadang2 aku tak puas hati jugakla bila ada senior aku yg dh di luar negara asyik2 menyampah dgn setiap apa yg kerajaan buat..
Siap tulis kat post tu lagi..
Kamu ingat ko pi luar negara tu negara tak support ke?
Kadang2 ko mane lah tau perkara yg sebenrnye..
main redah jer..
Yela..kerajaan dah susah payah nak tolong setiap rakyatnya..
Tak dinafikan memang ada segelintir pemimpin kita yg agak mementingkan kuasa drpd kerja..tapi kita tak boleh salahkan kerajaan 100%..
Ape korang ingat nak tadbir satu kerajaan yang besar mcm Malaysia ni senang ke?
Nak tadbir sebuah pulau pun susah
Beberapa minggu lalu..dia ada tulis post mengenai seseorang pemimpin BN tak salah aku, derma bantal kepada rakyat sarawak tak tau la bahagian mane..
Ape salahnye die derma bantal?
Ko tau ke time tu tgh banjir?
Habis nak tido atas ape?
Tak tau la..
Kadang2 kita ni terlalu hipokrit terhadap sesuatu..
Bila org bagi tak nak..
kita ni sedikit sebanyak mesti sokong kerajaan jugak..
disebabkan kita masih berkerajaan lah negara kita masih merdeka..
Kalau ada perkara yg buat rakyat tak puas hati, suarakanlah dgn cara yg betul..
Kalo ko ada berani..kenapa tak suarakan masalah ko tu ke medium yg lebih bagus??
Ini mengata kerajaan di Facebook..
Susahlah muda-mudi dan tua-tui zaman sekarang ni..
Open minded cket okey?
Aku bukan kritik pasal seseorang ni je la..
Tapi aku kritik orang laen jugak..
JANGANLAH DISEBABKAN PULUT SANTAN BINASA, KERANA MULUT BADAN BINASA..
Salam 1Malaysia..
:D

No comments: