13 June 2011

Pengalaman Kuliah Pertama~


Assalamualaikum sumer!! haha...hari ni aku nak citer siket la pasal pengalaman attend kuliah aku hari ni...ye lar first day kan? haha...ermm...nak start dari mane ni ek?...kiter citer dari pagi la ye...* amaran- sape yg rase ngantok tu baek bace doa lu b4 bace..karang korang tido aku x tanggung ek.. :P haha....

Pagi tadi dalam pukol 5 pagi aku bangon, dengan mate terkebil-kebil aku ambik baldi bawah meja belajar aku dan teruih pogi tandas...Mula2 tu aku try test siket air shower tu...sejoQ yang amat, so, aku mandi gune dayung....

Pastu, lepas je mandi, aku tetido kejap atas meja* tak tau la ngantok sgt ke hape..tapi tido mlm semalam mcm awal jerw...ermmm......haha....dalam pukol 7.00 pagi tu kitorang dah kumpul ramai2 kat depan KKTF...tunggu bas la konon...Last2 jalan kaki kite juge ye..haha....jaoh?? ermmm...x jaoh sbnrnyer * kalau ikotkan aku tu baru siket je jaoh....Time aku jln dgn bapak aku lagi jauh dari tu sebenarnyer...hehe....So, dgn berbaju kurung mcm rombongan meminang tu kitorang jalan la sopan2 ke dewan kuliah masing2...tempat aku time tu kat Bilik Seminar A1...Naseb baek aku da tau tempat nyer awal2...x dek lah aku nak kelam kabut cari billek tu..
First lesson kitorang is ENGLISH FOR ACADEMIC PURPOSES....Kitorang just kenal2 kan diri je utk kelas kali ni...tapi lecturer tu kater, 2 weeks from now, our class will be postponed on the other day because our lecturer have a seminar outside.. Aku x taw la tu berite gembire ke sedih ke, kecewa ke hape kan?.. bagi aku perasaan aku mix2 la..haha..

Pas abish kelas first tu kitorang ade jarak masa yg panjang siket la utk rest...petang nye pulak ade kelas Lukisan Kejuruteraan...perggghhh....sejoQ giler la bilek nyer....memang x tertahan...*haaa...esok ade kelas LK jugak, kena bawak sweater gak ni..kang freeze pulak kau dlm tu...Lecturer LK bagi pulak siket ceramah, kate2 motivasi utk kitorang...memang memotivasikan la...tapi dlm keadaan menyejukkan tu x dpt nak pokus 100%....naseb la lecturer tu lepas kan kitorang awal..dpt la solat asar awal...Pastu ari ni gak kitorang dpt modul LK...pergghh...aku belek2 siket da begetar tgn aku...Frist impression aku, "Mak ai, banyaknyer garis2...ape kebendo ni hoi" hahaha...blurr yg termat kritikal la tadi tu..haha...takpe2....meshti usaha lebeyh2 utk fhm benda tu sume....* Malaysia boleh! Fatiha boleyh! haha...- semangat utk diri sendiri yer..

Kelas terakhir aku pulak kelas Fizik...lecturer nye takdek...so, ade la pengganti sementara ni...kalau korang tgk lecturer ni memang x sangka la die tu sbnrnyer lecturer...memang x dek rupe, tapi itulah lecturer...Respect you lecturer! :) So, kitorang pon dilepaskan awal jugak...

BaleQ2 roomate aku da msj da tunggu kat kafe TDI nak makang! aku pon lompat2 la bile dengo jerk pasal makan ni..haha..Dari x dek semangat trus naik SIKET semangat aku time tu..haha...Aku order la Nasi goreng Ayam Masak Merah..minum Teh O panas...* makan dgn selera dan separa gelojoh...:P haha...

Tup..Tup....ade pulak pengumuman perjumpaan Kolej Kediaman Tun Fatimah kat dewan aktiviti dengan felo2....*teringat pulak time kat asrama dulu...perjumpaan dengan paraa MT ngan warden2...sob..sob...mish that moment damn much!! huh...

So, berakhir la hari aku untok hari ni , 13 JUN 2011... Semoga hari esok lebeyh baeQ dari hari ni yer...* macam johan raja lawak pulak gaye nyer..haha...

Okeyh la...solamat malom...jangan lupo baco doa b4 tido...Aku ada perjumpaan lepas ni...Doakanle jgn lelama sgt yerk! haha....Salam~

No comments: