18 October 2011

LESEN L > Berjaya !


Assalamualaikum.. Alhamdulillah lepas jugak saye untuk peringkat ambil lesen L ni..
Sepanjang minggu lepas je aku dah lulus untuk dapat lesen L... *hebad tak?? hehehe
haaa...ni kronologi nya sampai aku dapat L nih.. :))

Day one (rabu )
Semalam daftar hari ni pergi.. hari ni, saye pegi ceramah KPP..Memang orang takot2 kan saye cakap ceramah nyer lame, bowink la, tak best la....tapi time saye pegi tak ngantok pun? huhu...* mesti tak caye kan? hehe...really, coz saye duduk depan sekali, memang takde chance langsung nak rase ngantok nye...as you all khnow, ceramah ni, selama 5 jam tau! dari pukul 0930 am sampai 1630pm.. lame kan? saye ni time tu menahan je, duduk kat kerusi tu lelama....pagi petang time rehat die cume 1 jam je...sempat makan je kot..hehee....haaa.....kite pegi day two pulak..

Day two ( jumaat )
haaa.....hari ni..saye pi test undang2 teros....mase nye sehari je nak bace satu buku undang2 tu haa....nasib je saye ade pay fully attention dalam ceramah KPP hari tu...tak lah tension sgt nak bace satu buku....awal pagi pukul 0930am saye dah siap2 nak pi test...test kat Bangi....first2 tu x dapat amik test coz JPJ dah offline...terpakse buat petang...petang nyer baru dapat buat test tapi kat puchong pulak...so, 2 tempat yang berlainan..hehe...dan Alhamdulillah...sekali test je dah lulus...so, esok nye bole la buat bengkel.. :) ce tengok hari ketiga saye buat ape.. hehe

Day three ( sabtu )
haaaa....dah lepas ujian , so, saye pi kelas teori pula...ade la die bagi tau tentang perjalanan sebelum dapat lesen penuh...hari ni la ade ramai kwn jumpe...tetibe lak, terjumpe la senior kat UTHM...tak kenal pun, die da abis degree...elok nak kuar jumpa lagi sorang dak UTHM gak...mcm mane aku tau??? haha coz die pakai baju TSN yang kaler merah tu...haha...lepas bengkel, saye pi latihan praktikal pulak....first2 tu ingatkan praktikal ape, rupenyer, dah boley start pegang stereng...bayangkan je lah, kaki lutut tangan semua dah begetar2.....so, turn saye lah pegang stereng tu....jalan2 kat litar metro...oke la...x brape neves...yg paling neves time naik bukit...bayangkan first day dah kene bawak kete naik bukit...even kat jalan rata pun x brape nak ...memang tak boley lupe la...hehe

hehehe..hahaaa...itu la...step2 saye nak dpt lesen L...SALAM~~ :))




No comments: