03 November 2011

11 Question SOLVED !

ASSALAMUALAIKUM EBERIBADI!
ntah ape demam nyer kwn aku si farhan ni haa kasi aku satu keje utk di post kan kat lovely bloggie aku nih..haha...
it's a game actually...
tu URL blog si farhan ...
*kalau nak stalk sgt jgn lama2 bahaye! huhu
haaa...ni aku pulak nak jawab soalan 'mencabar minda' lah konon dari farhan....

*TAKE NOTE ! ! RULES FOR THIS GAME !
  1. Post this rules !
  2. Write 11 things about yourself.
  3. Answer the question that the tagger have set for you.
  4. Create 11 new questions for the people you have tagged to answer.
  5. Choose 11 blogger to be tagged and link then on the post.
  6. NO TAG BACK!
11 things about me..
* hadoy, tentang aku ea? ermm..haa...amekaw!
  1. Empunye nama NURFATIHA BINTI NOOR AZMAN.. *Ape? ank repeat? NURFATIHA BINTI NOOR AZMAN !
  2. 'NUR' maksudnyer cahaya * tak bermaksud aku berkilau2! 'FATIHA' maksudnyer *ikut tafsiran aku la bererti pembukaan... bila bergabung ! maksud nama aku cahaya pembukaan.. :)
  3. nombo baper dah? baru tiga? hurmm...saye dilahirkan oleh mak saye *takkan bapak pulak kan? dekat atas katil nombo ward lupa! di Hospital Besar Kuala Lumpur.
  4. Sape yang kenal aku, aku suka MAKAN! *semua org suke makan tmasuk la si Farhan tu.. :P
  5. Aku lebih suke perisa Vanilla instead of chocolate..sebab? sebab vanilla putih, chocolate itam..tamo itam2! haha
  6. ape lagi ea? Aku seorang student yang mengkaji course KEJURUTERAAN AWAM di UTHM, Batu Pahat, Parit Raja, Malaysia *lokasi meti betol! :P
  7. Aku suka dengar lagu. Tiap2 hari tak sah kalau x dengar lagu... Music and me cannot be 'divorced'! haha * pelik dah aku nyer ayat tu..
  8. Aku punyer tinggi time check kat interview UPNM dulu ialah 1.56m..*jgn gelak! tau rendah..hehe...sebab tu tak ley jadik askar. kurang 1 m.. huhu
  9. haha...da tak de bende nak bitau, aku bitau la blood group aku B+..aha..
  10. Seorang yang mabuk darah..boley muntah, loya2, pening2 kepale, kebas kaki- mcm org ngandung lak kan? - kalau tgk darah yang byk..* i mean mcm accident ke...kalau darah kene gigit kucing aku tak mabuk!
  11. Dah nombo sebelas kew? alar..baru nak cerite kisah cinta nih..takpe lah gitu..ahhaha

*KALI NI NAK JAWAB SOALAN SI TAGGER NI TADI HAA..

11 SOALAN YG MENCABAR KESABARAN KU
daripada farhan..

1. Adakah anda dalam keadaan sihat ?
Jawapan aku : Sihat ! Alhamdulillah...just lapar sikit lah.. ko nak lanje makan kew?

2. Kat sape yang korang rase lebih selesa untuk share masalah ? ibu or bapa ?
Jawapan aku : aku panggil bapak aku babah, bukan bapa, so, soalan ni disqualified! :P

3. Korang paling suke ice cream brand ape? perisa ape?
Jawapan aku : ermm...ni dah dikira 2 soalan ni cik farhan! hehe.. ice brand ape2 aje perisa ape2 aje..lebih manis kalau ade org lanje...*special flavour : VANILLA.. :)

4. x-1= y. berapakah nilai y ?
Jawapan aku : susahnyer soalan nih.. y is equals to x minus 1!

5. Bilakah tarikh lahir Muhammad Farhan ? ( tak boleh tgk google )
Jawapan aku : Farhan yang aku kenal ni ramai..hehe..jap...kalau ikut profile die 16 march 1993..betol kan? :P

6. Apakah maksud rambut sama hitam hati lain2..
Jawapan aku : ermmm...nape hati kite lain ea? bukan same je ke? cume perasaan dalam hakhakhak... errmm..maksudnyer bagi aku, fizikal sesama manusia semua same *ade idung, ada akal, ada semua lah yang manusia ada..tapi, perasaan dalam hati ni mcm2..ade yang jahat dan baek.. tu je lah yg buley di'elaborate' kan..nak lebey, pi amik buku peribahasa tu haa.. :P

7. What is the meaning of this word ? 'you're handsome'
Jawapan aku : org tua2 kate sape yg tanyer soalan ni, dia tak hensem.. hehe..farhan, ni aku bitau, 'you're handsome' means tak semestinya ko hensem! :P

8. mane korang prefer, duduk rumah or keluar rumah ? kenapa?
Jawapan aku : dua2 tu mcm x kene je. duduk rumah boring pulak, coz dapat duduk je...x ley wat bende len, kalau keluar rumah lak, mane tempat nak duduk kan? hehe... I prefer kuar rumah la... org kate jgn jadik mcm katak di bawah tempurung...kena exposed diri dgn dunia luar juga!

9. dalam sehari berape kali korang makan ?
Jawapan aku : kalau free aku makan lar..nape? nak belanje ke? *dari tadi ckp pasal lanje.. huhu

10. Kalau korang ade banyak duit, ape yang korang akan buat dgn duit tu ?
Jawapan aku : InsyaAllah kalau aku ni dikurniakan banyak duit, aku nak bahagikan half pada parents and family terdekat dulu..sebab diorang da banyak tolong aku macam2..half lagi utk aku spend dgn care aku..*dalam soalan ni die kate, duit yg banyak..banyak tu tak tau brape. so, agak tak tau camne nak bayang brape byk duit tu.. :)

11. Apekah perkare yang paling x bijak yg korang penah buat sampai korang tak bley nak
lupe sampai sekarang even hentak kepala kat dinding sebab nak lupe perkara tu.
Jawapan aku : ermm....perkare yg paling x bijak tu byk tapi x sampai hentak kepale la..


11 SoAlan DaripAdA aKu Untuk Korunk!
  1. Cuba repeat balik nama aku tadi ape ?
  2. Bagitau saye ape kelebihan orang single ni. saye nak 3 sebab!
  3. Antara Mathematics dgn Sciences, mane yg korang lagi suka ? lagi feveret la... mengape?
  4. Bila lapar, selain dari makan dan tido, korang akan buat ape?
  5. Korang rase time kecik2 dulu, aku comel tak ? Buktikan kenapa! hehe
  6. Apakah maksud Islam dari segi bahasa dan istilah ? hahaha..*sengal
  7. Ape kah perasaan korang apabila hati anda dikeluarkan dari tubuh anda? *jgn tipu!
  8. Suggest kat aku lagu2 best English terbaru..English sahaja! * nak masuk dlm mp3..hehe
  9. Apa itu ' jauh di mata dekat di hati' ? Kalu perlu terangkan, silakan~~ *ni teka teki snanyer..
  10. Anda berade di stesen bas, then, kawan korang ternampak lalu bertanye, "Tunggu bas ke aper? " Anda terus menjawab " Tak lah aku tgh tunggu helikopter lambat plak ari ni ye. " Soalannyer : korang rase situasi tu lawak ke tidak? Kenape lawak? kenape tak lawak? jelaskan...
  11. Pendapat korang tentang perangai perempuan dan lelaki dalam pelbagai aspek..* jawab soalan ni sehingga 3 baris.. :)

AMACAM ? Senang je kot soalan tu haa....soalan simple2 je, tapi jawapan kasi panjang siket..hurmmm....org2 yg aku pilih untuk jawab soalan ni ade 11 * dah die mintak sebelas...org yang sgt tidak bertuah itu ialah :
Cukoplah sepuloh org kan? hehe...oke..papai...samat mencuba!



1 comment:

micosey said...

salah tag link kiter...... sedihhhhhhhhhhhhhh :((((((((((((((((((((((((((((( :D
-hanan-