11 April 2012

20 Sebab Perempuan Akan Membenci Seseorang Lelaki


1. MENINGGIKAN SUARA

Haaa ... perempuan mesti tak suka lelaki tinggikan suara kan ?
dah pulak kalau time tu tgh bermasam muka , memang sensitif lah bagi perempuan .
Yela , perempuan expect lelaki akan bercakap lembut dengannya ..
Sesuailah dgn sifat lembut yang ada dlm diri wanita Malaya !
Tup tup berkasar pulak memang boleh terguris lah hatinye !


2. MAIN KAYU TIGA


Kayu tiga ?? Pantang betul kan ?
Sekali dah dengar die bermain kayu tiga memang reject ah .
Sebab kadang kadang perempuan ni tak suka berkongsi .
Cemburu lah katakan .. :)

3. SUKA 'CUCI MATA


Ini yang saye paling tak suka kot !
Contoh la , tgh jalan jalan dgn lelaki tu , tetiba terjeling lelaki tu tengok perempuan lain yang lebih HOT gitu ..
Memang bengang ah kan ? Nampak sgt lelaki GATAI !

4. MENGONGKONG


Situasi ni selalunya apabila si lelaki terlalu mengongkong si perempuan
*padahal belum kahwin pun .
Contoh ek , Si lelaki ni acting mcm suami die lah konon . tak boleh keluar dgn lelaki lain lah ape lah ..Rimas lah camtu . Perempuan pun ade hak jugak kan ? Paling tak boleh diterima bila si lelaki ni boleh pulak buat ape yang die suka ! Amboi , ingat die BOSS ??!!

5. EGO

Selalu kalau berlaku salah faham kan , sape yang lebih tinggi keras kepalanya ? hehehe ...
Saye pon tak tawulah .
Tapi kalau lelaki ni ego sgt , memang die takkan mengalah la bila berlaku salah fhm .
Seboleh bolehnya nak salahkan Si Gadis ... Kalau boleh , die la yg paling betul .
Tak boleh la cenggitu . Masing masing ade kelemahan kan ?
Jgn la anggap diri ni PERFECT !

6. MENIPU
Penipu !! hah , ni lah dia . Bila si lelaki menipu memang patah hati tawu .
Rase mcm die x ikhlas dlm perhubungan antara mereka .
Kalau si gadis jenis pemaaf takpe , kalau tak ? habislah hubungan nye ..
*sabar org ada batasnya !!!

7. PERASAN


Perasa kacak ? perasan hensem ? Perasan HOT ? Perasan TOUGH ??? !!
Saye menyampah kot dgn org mcm ni ...

8. MEMENTINGKAN DIRI SENDIRI


Well , biaselah , nak utamakan kepentingan diri drpd org lain .
Nak ikut senang diri ja , susah org lain x difikirkan ..
Memang reject lah nak jadik laki .
Sebab apa ?
Sebab nanti , ada ja lepas kahwin nanti die ketepikan kepentingan keluarga hanya untuk memuaskan hati die.

9. KURANG MEMBERIKAN PERHATIAN
Hehehe , perhatian ?
Biaslah tu . Perempuan kan suka dimanja , bila dpt lelaki yg mcm kesah x kesah , memang bengang le perempuan ni kan ?

10. CEMBURU BUTA

Ini paling biasala .
Cemburu membabi buta ..
Kadang Si Gadis ni takde hubungan pun dgn kwn lelaki ni , tapi pantang si lelaki nampak Gadisnya berjumpa dgn lelaki lain...
ada ja yang nak di syak nya ... ish ish ish ...

11. MATA DUITAN

Amboi , berkawan dgn kita semata - mata nak rasa kemewahan kita ?
*kalau mewah kan ? hehehe ..
Ni bahaya la sebab takut niat nya terpesong pulak .
Daripada berkawan dah rupa mcm PISAU CUKUR pulak kan ?

12. KOMITED TERHADAP KERJAYA

Yela , selalunya lelaki ni kalau dah komited terhadap kerjaya sampai terlupa kot dgn gegurl nya !
Certain lelaki lah mcm tu sebab mungkin syiookkk sangat kot kerja , pentingkan harta daripada yg lain .

13. PANAS BARAN

Kalau lelaki panas baran , bahaya bila dah berumah tangga nanti . Sebab ape ? Ade je nanti die wrestling nye si gadis eventhough hanya membuat kesalahan kecil ja. .. Kadang2 boleh bertindak di luar kawalan !!

14. KAKI MEROKOK

AKU PALING TAK SUKA LELAKI MEROKOK !!
Saye memang reject habisla kalau lelaki ni perokok walaupun muka nya sehensem Mat Harun *Aaron ? , Se tough John Cena , kalau die merokok hummmpphh fikir 500 kali pun x tawu la nak terima ka tak ..
huhu sebijik mcm ni kan ?


15. PENGOTOR
Hehe .. Ni saye tak tawu lah camana .
Susah sikit lah nak jumpa lelaki pembersih .
Kadang kadang kite tgk dari segi penampilan luaran dia pun kita dah tawu die ni pembersih ke tidak ...

16. GELOJOH
Amboooiiii ! Lelaki kalau makan , memang gelojoh . Walaupun muka hensem , sekali dapat makanan Ya Rabbi , muka sebijik macam ni haaa ,



17. PENTINGKAN KAWAN-KAWAN

Lelaki suka spend time dgn kawan kawan . Lepak2 , main bola , Kadang kadang x kesah pun dgn Girl die asalkan do=ie boleh hang out dgn kawan kawan . Kalau sekali sekala takpa , ni kadang kadang kerap sgt ..

18. TIDAK TAHU MEGHARGAI


Tak tahu menghargai kehadiran seorang perempuan di sisi nya *chewaahh ayat ..
Menghargai seseorg ni boleh diekspresikan daripada perbuatan kita , percakapan , reaksi kadang kadang pun dah cukup .
Ini , memang x reti langsung lah nak menghargai kadang kadang meyakiti pulak ade lah ~~

19. PUTAR BELIT

Suka putar belit cerita . Sebenarnya tgh dating dgn perempuan lain , tapi bagitau gugurl yang dia tgh makan dgn member lah ape lah ..huh , nonsense kot !

20. SUKA KONTROL MACHO DAN X RETI BEKERJA..


Kenal ke sape ni ? Siwon !! Suju 's Member .. Hensem taw !
Lelaki selalu memang nak kekalkan macho nye samalah dgn perempuan nak kekalkan keayuan nya .. :)

No comments: